ELS TRES SOFREGITS CASOLANS DEL MAS DELS ARCS: TRADICIONAL DE L’EMPORDÀ, SOFREGITS AMB GAMBA DE PALAMÒS I CRANC, SOFREGITS PER ARRÓS NEGRE I CONSERVA DE TOMATA AMB MARIA LLUÏSA

EL NOSTRE SOFREGIT DE GAMBA DE PALAMÓS I CRANC HA ESTAT PREMIAT AMB EL SEGELL DE QUALITAT AGROALIMENTÀRIA DE GIRONA EXCEL·LENT 2018-19

Aquest premi reconeix el nostre sofregit com una excel·lència de Girona, hem estat seleccionat entre 290 productes gastronòmics.

Com cuinem el sofregit?

Els productes que utilitzem sempre són del territori, ceba de Figueres, tomata madurada en planta, oli d’oliva, sal i gamba de Palamós i cranc. En Toni supervisa des del principi al final, del principi al final, i amb molta paciència aconseguim el punt desitjat del sofregit. La intenció d’aquests sofregits és que a casa et puguis fer un arròs com el del Mas del Arcs, però amb molt menys temps.

Quin és el nostre secret?

El secret per nosaltres és la cocció de la ceba de Figueres fins a arribar al punt òptim.
L’ingredient principal és tenir molta paciència, ja que aquests sofregits tenen una cocció de cinc hores com a mínim.

Sofregit tradicional de l’Empordà

Aquest sofregit és el de tota la vida, el que fèiem al Mas dels Arcs fa 40 anys. Aquest producte és el que porta més percentatge de tomata natural.

Per què el recomanem?

És ideal per fer arrossos mixtos de carn i peix, com a base per fer “platillos”, “mar i muntanya”, etc.

Sofregit tradicional de l’Empordà per arròs negre

Aquest sofregit és el que porta el percentatge de ceba de Figueres més elevat.
Per aconseguir el color desitjat aquest necessita una mica de tinta de sèpia fresca de Palamós.

Per què el recomanem?

Única i exclusivament per fer arròs negre o fideus negres a la cassola, que pot anar acompanyat per una sèpia, un calamar o alguna cosa de marisc.

Sofregit amb gamba de Palamós i cranc

Aquest sofregit és l’estrella de la casa. És un sofregit únic, elaborat als nostres fogons en el qual introduïm igualment ceba de Figueres, tomata natural, oli d’oliva i l’afegit de la gamba de Palamós i el cranc. La cocció és diferent de les altres.

Per què el recomanem?

Aquest sofregit està creat pensant exclusivament per fer arrossos de peix, de marisc, fideus, fideus arrossegats, per potenciar “platillos” com el suquet de peix, “zarzuela”, etc.

Conserva de tomata i maria lluïsa

Aquesta conserva de tomata natural, la utilitzem molt a la cuina del Mas dels Arcs. La fem amb 100% tomata del país madurat en planta i herba aromàtica de maria lluïsa.
Per què maria lluïsa? Per què és una planta que per tradició, sempre ha estat a totes les masies catalanes. Les dues coses que no podien faltar en una masia catalana, eren el llimoner i la planta de maria lluïsa. Ens aporta el toc diferent per aconseguir en aquesta conserva de tomata original. Igredients: tomata escaldat, triturat cuit amb oli d’oliva, infusionat amb la maria lluïsa, sal i el sucre adient.

Perquè el recomanem?

Des d’un senzill pa amb tomàquet amb un raig d’oli d’oliva, com a base de tomata de pizza, pasta, pasta fresca, arrossos i molt més.

Com va començar el projecte?

Arran d’una recepta tradicional de la família, hem evolucionat fins a arribar al sofregit actual. Treballant sobretot amb el sofregit de gamba i cranc, un producte únic que aporta el sabor just de marisc a partir de gamba de Palamós i cranc.
Aquest projecte ens l’agafem amb molta il·lusió, i tenim cura de tots els detalls. Per il·lustrat els pots de confitura vam buscar una pintora de la zona, vam col·laborar amb la Rosa Aguiló, natural de Palafrugell. La Rosa va interpretar molt ràpid el que volíem, unes etiquetes que destaquessin el producte natural i la senzillesa. Els pots de vidre són per nosaltres, els de millor qualitat.
A partir d’aquí proves i més proves, i cuinar arrossos per la família del Mas del Arcs fins a arribar a la recepta personal de la casa.